El secret del Sud de França, Lot i Tarn

 

Us proposem un viatge al Sud de França, a una França càlida, encisadora i molt propera amb viatger pero alhora desconeguda per la majoria. I un dels seus majors secrets són els departaments del Lot i del Tarn, a la regió de Midi-Pyrenées, que porten els noms dels rius que travessen. A la vall del Lot ens trobarem uns espectaculars paisatges , propis dels millors pintors, a més de maravellosos pobles considerats dels més bonics de tot França.

Dins el llistat d’aquest encantadors pobles trobem:

Saint Criq Lapopie : Aquesta petita i pintoresca villa situada al cim d’una pared de 100m sobre el riu Lot i que va ser declarat ” poble prefereit dels francesos” l’any 2012. Un poble format per un seguit de carrerons empredrats, façanes gòtiques, portes fortificades, placetes, fonts i botiguetes tradicionals que impressionen per la sevaharminia com a poble encantandor.

 

 

 

 

 

Rocamadour:  És un petit poble a la comarca de Quercy situat espectacularment al canó del riu Alzou i que va ser un important centre medieval de peregrinacions. El poble es troba al dalt d’un acantilat y esta compost per cases medievals i santuaris antics. Quan les peregrinacions van deixar de ser tant populars, la vila va perdre les seves multituts de visitants.

 

 

 

 

 

 

Cahors : Capital del departament del Lot i  situada just dintre del meandre que forma el riu Lot. Visitarem l’emblemàtic Pont de Valentré o Pont del Diable, una bonica mostra d’art militar medieval que amb una alçada de 40 m sobre les aigües del riu, s’ha convertit en l’emblema de la ciutat. Cahors fou la capital de l’antiga provincia de Quercy y una etapa de peregrinatge del Cami de Santiago, en l’anomenada Via Podiensis.

 

 

 

 

 

Visitar Lot i Tarn comporta una experiència deliciosa per poder gaudir de cultura i història, de pobles pintorescs, de paisatges increïbles, de prodigis de la natura i d’una magnífica gastronomia.