Colòmbia

Vols conèixer els atractius amagats de Colòmbia?  Nosaltres t’ajudem.

SANTA  MARTA
Santa Marta és la ciutat més antiga d’Amèrica del Sud està plena d’una màgia difícil de descriure, el seu patrimoni arquitectònic inigualable, bells paisatges i un gran llegat cultural amb els seus tresors colonials, fan d’aquest paradís natural una destinació ideal.  Hi podem trobar les platges del Parque Nacional Natural Tayrona,  envoltades d’una naturalesa verge i salvatge ,  fa que siguin considerades unes de les platges més belles de tot el món.

 

Ciutat de Santa Marta


CARTAGENA D’ÍNDIES

Cartagena d’índies o simplement Cartagena és la  la cinquena ciutat del país en població després de BogotàMedellínCali i Barranquilla. És la joia colonial de Colòmbia  i té tanta fama per si mateixa que ens trobem amb gent que ni tan sols estava segura d’estar a Colòmbia, mentre passejava pels carrers dins de la muralla de Cartagena d’Índies.  Amb aquestes muralles i amb el castell de Sant Felipe de Barajas, la ciutat sembla encara preparada per ser assaltada pels pirates. Les cases colonials amb les seves colorides balconades –avui la majoria hotels de luxe, restaurants i tendes de records– et traslladen a aquesta mateixa època… Encara que, quan surts de la zona emmurallada, la ciutat et recorda, de sobte, que estem en ple segle XXI i que el luxe no és moneda comuna al país. Cartagena d’Índies destaca per la seva arquitectura i el seu ric patronomi cultural.

 

Cartagena d’Índies

MEDELLÍN
Medellín té aproximadament amb una població de 2.223.078 habitants, cosa que la converteix en la segona ciutat més poblada de Colòmbia, solament superada per Bogotà. La que va ser durant anys  i quasi fins l’actualitat una de les ciutats més perilloses del món ha sabut reinventar-se, modernitzar-se i sorprendre a propis i estranys. Motius per incloure Medellín en el llistat de llocs  d’interes especial per veure a Colòmbia no li falten: el museu de Antioquia, la plaça de les escultures de Botero, el museu cementiri de Sant Pere, el parc Arvi… sense oblidar el seu plat típic: la safata paisasón valors que faràn que vulguis conèixer aquesta ciutat.

Medellín

BOGOTÁ
Bogotà és coneguda mundialment com a destinació turística, segons el prestigiós diari The New York Times. A més, per tercer any consecutiu la capital del país es va convertir en la principal destinació per a estrangers que visiten el país de Colòmbia, per damunt de Cartagena,  ciutat que els últims anys ha estat la capdavantera.

Alguns del punts turístics importants de Bogotà són el Jardí Botànic José Celestino Mutis, la Quinta de Bolívar, l’Observatori Nacional, el Planetari de Bogotà, Maloka, al mirador de la Torre Colpatria  així com el Mirador de La Calera, el Monument de Banderes a les Américas (al costat de l’estació Banderas del TransMilenio) i La Candelaria, localitat que és patrimoni  cultural de caràcter Nacional.
Pel que fa a la gastronomia, dins dels plats típics bogotans es pot destacar l’ajiaco de Santa Fe, que és una sopa preparada amb pollastre, patates de diferents varietats, dacsa i guascas (una espècia), usualment se li addiciona crema de llet i tàperes i s’acompanya d’alvocat i una deliciosa crema de curuba. També és molt tradicional consumir tamal amb xocolata; el tamal colombià és una pasta de massa de blat de moro amb carn o pollastre, cigró, pastanaga i condiments, embolicat en fulles de plàtan i cuit al vapor.

Per descomptat ningú es pot anar de Bogotà sense degustar el clàssic  i famós cafè negre” , fins a infinits plats preparats tots amb cafè 100% colombià. També s’ha de dir que la manera usual de pendre  el cafè és l’anomenat cafè americà, més aigualit que un cafè sol (ristretto).

 

Bogotà

LA CATEDRAL DE SAL DE ZIPAQUIRÁ: LA MARAVELLA COLOMBIANA MÉS SALADA
Una de les atraccions que més agrada als visitants de Colòmbia, és el Parc de la Sal a Zipaquirà. Una experiència que permetrà veure la Catedral de Sal a Zipaquirà, tot sota un ambient espiritual que invita a la reflexió i al recolliment. La catedral de Sal va ser reconeguda con “únic temple subterrani del món” situada a 180 metres sota terra i considerada com el segon lloc de culte més impressionant del Planeta. L’experiència dins la catedral de Sal et porta a recórrer el Viacrucis, format per 14 estacions, on la majoria representen els moments viscuts per Jesús, des de la seva captura fins a la crucifixió i sepultura.
Un cop finalitzada l’experiència de la catedral de Sal, la recomanació és conèixer els parcs i les places de Zipaquirà, que conserven el seu estil colonial.

 

Catedral de Sal

EL EJE CAFETERO, LA RUTA DEL CAFÈ

L’Eix cafeter és una regió topogràfica de Colòmbia, que s’estén pels departaments de CaldasRisaraldaQuindío, la regió nord-oriental del departament de Valle del Cauca i tota la regió sud-oest d’Antioquia. Aquesta regió fou una magnífica productora de cautxú a principis del segle XX, però més endavant es va dedicar més al cafè, i va esdevenir un dels més importants centres d’importació i redistribució de mercaderies de fabricació europea. El mateix grup de comerciants que va promoure aquestes activitats, fou el que anys més tard impulsaria el desenvolupament industrial a la zona.

Eix Cafeter

 

Colòmbia oculta molts més atractius, una naturalesa exultant, milers d’espècies endèmiques de flora i fauna que podrem descobrir també en les diverses rutes i excursions als parcs naturals i una gastronomia atrevida i creativa que fa d’aquest país un lloc de trobada per als amants de la naturalesa, de la història, de la fotografia i del viatge!

** texte inspirat en  Saltaconmigo.com