Eslovènia és una terra abraçada per altes i verdes muntanyes, un tresor històric i natural on el blau del mar, el daurat de les roques marineres, els llacs esmaragda i els densos boscos configuren un paisatge evocador i emocionant. Les ciutats d’Ístria ens parlen de grecs i de romans, de venecians i bizantins. Ístria i Eslovènia són un tresor d’Europa, un tresor amagat. El Club del Viatger us convida a descobrir-lo plegats a través d’una apassionant ruta que ens permetrà resseguir les costes d’Ístria i endinsar-nos al cor mateix d’Eslovènia. Visitarem la ciutat romana de Pula, els poblets mediterranis de Croàcia i Eslovènia i les ciutats barroques i elegants de Ljubljana i de Maribor. Navegarem pel llac de Bled i ens endinsarem a parcs naturals d’enorme bellesa. Tot plegat convertirà aquest viatge en una experiència inoblidable!

Itinerari

Barcelona, Portoroz
Dimarts, 12 de juny

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida i en direcció a l’Aeroport de Barcelona per volar fins a la ciutat de Venècia.  En arribar ens trobarem amb el nostre autocar privat i ens endinsarem cap a la Península d’Ístria fins arribar a la població costanera de Portoroz, a Eslovènia. Ístria és una península triangular situada al nord del mar Adriàtic. Gaudeix d’unes costes excepcionals i de pobles i ciutats fascinants, hereves d’una llarguíssima història que comença fa més de 3.000 anys amb la civilització il·líria. La ciutat de Portoroz és una de les localitats turístiques més importants del país. Pertany, de fet, a la històrica ciutat de Piran i entre els seus edificis més destacables s’hi troben el seu casino, la seva marina i una agradable línia costanera. Sopar i allotjament al nostre hotel de 4 estrelles a Portoroz.

Portoroz, Piran, Groznjan, Motovun, Porec
Dimecres, 13 de juny

Esmorzar i visita de la ciutat de Piran, una petita ciutat a la costa eslovena i que destaca per la seva arquitectura vèneta. D’origen grec, el seu nom sembla derivar de Pyr o foc, fent referència a un possible far històric. Com la resta de ciutats de la zona, la ciutat cresqué en època romana, fou conquerida pels pobles gots i posteriorment per francs, bizantins i venecians fins a l’arribada dels austríacs. Piran és, també, la ciutat natal del compositor Giuseppe Tartini, un dels compositors i violinistes més importants del barroc i contemporani de Vivaldi. Podrem visitar l’església de Sant Jordi  i també la casa “Benecanka” i la seva bonica llegenda. Dinar a un restaurant local.

Després d’aquesta visita sortirem en autocar de la ciutat per conèixer els interiors de la península d’Ístria. Visitarem primerament l’antic poble de Groznjan, que avui en dia acull a nombroses galeries i tallers d’art situats a les tradicionals cases de pedra d’aquesta localitat. Seguirem posteriorment fins a Motovun, una de les ciutats medievals més famoses i atractives de la regió, situada damunt un pujol amb vistes a la vall del riu Mirna. Groznjan data des del segle XII, moment en el qual passà a formar part del Patriarcat d’Aquilea i fou comprada posteriorment pels venecians. La seva història es caracteritza per les seves glòries militars i econòmiques.  Dinar a un restaurant local.

A la tarda tornarem cap a Porec on hi soparem i ens allotjarem les dues properes nits a un bon hotel de 4 estrelles.

Porec, Pula, Rovinj, Porec
Dijous, 14 de juny

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per iniciar una ruta panoràmica per la costa occidental d’Ístria, d’aigües turqueses i rocosa, aquesta península adriàtica és un dels racons més bells del Mediterrani. Començarem per Pula, la ciutat principal d’Ístria i coneguda per la seva bellesa natural i arquitectònica. Pula fou una important ciutat romana que mantingué el seu poder en segles posteriors. Al segle V fou seu episcopal i posteriorment fou saquejada i destruïda pels ostrogots. Amb l’arribada dels bizantins la ciutat renasqué i es convertí en la base de la flota naval de Bizanci. A partir del segle XII quedà sota domini venecià fins a la conquesta austríaca al segle XIX, moment en què la ciutat prosperà de nou. Avui en dia Pula torna a ser una important base naval a més d’una ciutat universitària i centre administratiu d’Ístria. De Pula en visitarem el seu amfiteatre del segle I dC i un dels sis que queden al món, i admirarem els seus edificis d’estil venecià i austríac, el seu Arc de Triomf, el Fòrum i el Temple d’August. Dinar en un restaurant local.

A la tarda visitarem Rovinj, una de les joies d’Ístria i originàriament un port insular construït pels romans. El 1763 s’uní a la costa creant una península. Governada per bizantins i francs, el poble estigué sota control venecià entre els segles XIII i XIX. La ciutat conserva encara nombrosos vestigis d’èpoques passades i ofereix al visitant una bella postal entre el mar i les seves cases acolorides que conviden a passejar pels seus carrers. Un dels monuments més emblemàtics de la ciutat és la seva catedral, dedicada a Santa Eufèmia i d’origen paleocristià. Després de la visita de Rovinj tornarem cap a Porec on soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Porec, Piran, Coves De Postojna, Castell Predjama,
Divendres, 15 de juny

Esmorzar a l’hotel i visita de la ciutat de Porec. Aquesta fou una ciutat romana que, després de segles d’esplendor, fou saquejada pels gots i decaigué en importància. Conquerida per bizantins i francs, la ciutat acabà essent dominada per Venècia al segle XIII. Aquest fet explica que Porec anés adquirint cada vegada més un aire venecià amb els seus palaus i places. Atacada pels genovesos, per la pesta i pels pirates, Porec començà a recuperar-se durant el segle XIX amb la conquesta dels austríacs. Porec avui dia és considerada una de les ciutats més ben conservades de la Península d’Ístria. Amb el nostre guia local visitarem la basílica de Sant Eufrasi, la qual acull als seus interiors magnífics mosaics bizantins del segle VI que representen escenes i personatges bíblics. La basílica i tots els tresors arquitectònics pertanyen al Patrimoni Mundial de la UNESCO. Dinar a un restaurant local.

Posteriorment sortirem cap a les Coves de Postojna, reconegudes com unes de les més grans i més boniques del món. Un recorregut en tren combinat amb un passeig a peu ens permetrà observar aquesta meravella de la naturalesa! Aprofitarem també per visitar el Castell de Predjama, construït sobre les roques i amb el record permanent dels castells dels contes de fades. El castell fou construït durant el segle XII, remodelat al segle XVI i restaurat a partir de 1990 i amaga una apassionant història de bandolers i lluites entre el rei Maties Corví i Frederic III d’Habsburg.

Al vespre arribarem a Ljubljana, capital d’Eslovènia, una ciutat bella, elegant i monumental, molt rica en patrimoni històric i cultural. Allotjament a un bon hotel de 5 estrelles durant les properes tres nits. Sopar a Ljubljana.

Ljubljana
Dissabte, 16 de juny

Esmorzar i visita completa a Ljubljana. El mot Ljubljana vol dir “estimada” en eslovè i és, per antonomàsia, la ciutat més gran, més important i més rica del país. Ljubljana té els seus orígens a l’Edat del Bronze i el seu desenvolupament se situa, sobretot, a l’Antiguitat, amb el municipi romà Iulia Emona. Els huns i els bàrbars destruïren la ciutat i no fou fins al segle XII quan la ciutat renasqué sota influència germànica convertint-se en un important centre comercial, artístic i religiós. La Ljubljana del renaixement i del barroc tocà la riquesa amb els dits i cresqué considerablement fins a l’arribada de Napoleó i el domini austríac. La capital d’Eslovènia visqué els primers indicis d’industrialització durant el segle XIX i el ressorgir del sentiment nacionalista eslovè a finals del segle XIX i principis del segle XX.

Amb el guia local realitzarem un recorregut a peu per la part antiga de la ciutat, tot coneixent la seva catedral, el castell, les grans avingudes i la Plaça Preseren. Ens sorprendrà la barreja d’estic barroc amb el modernista i l’obra de l’arquitecte Joze Plecnik que dóna a la ciutat un accent especial. Amb la intenció d’endinsar-nos en la cultura eslovena, visitarem la Galeria Nacional amb les obres claus dels pintors eslovens des de l’Edat Mitjana fins al s.XX. Dinar a un restaurant local. Al vespre ens traslladarem al nostre hotel, sopar i allotjament.

Ljubljana, Ptuj, Maribor, Ljubljana
Diumenge, 17 de juny

Esmorzar i trasllat a la regió d’Estíria, tot creuant el país, per arribar a la seva part oriental. Estíria és una regió històrica, compartida entre Àustria i Eslovènia i procedent de l’Antic Ducat d’Estíria, pertanyent al Sacre Imperi Romano-Germànic. La regió compta amb diverses ciutats de gran interès cultural, artístic i històric, com és el cas de les que visitarem.

Visitarem primerament la ciutat de Ptuj, la més antiga d’Eslovènia. Els seus orígens es remunten a l’època romana quan la ciutat esdevingué el municipi llatí més gran de l’actual Eslovènia. Durant l’Edat Mitjana la ciutat fou un important centre religiós amb l’arribada dels dominicans i els franciscans. El dia d’avui podem apreciar encara les seves cases medievals i barroques, cobertes de taulades vermelles i agrupades a la base del castell. La nostra visita ens permetrà passejar pels seus carrerons i visitar el museu, situat al castell, tot coneixent la col·lecció històrica de disfresses de Carnaval típiques de la zona. Dinar a un restaurant local.

Posteriorment visitarem Maribor, la segona ciutat més gran del país. Ciutat medieval que esdevingué un important centre comercial i econòmic, fet que s’observa avui en dia amb els seus importants edificis medievals i emblemàtics. La ciutat gaudeix, a més, d’un ambient animat i agradable a les seves places i carrers. Coneguda per tenir la parra més antiga del món i per haver estat la Capital Europea de la Cultura l’any 2012, la ciutat ens oferirà la possibilitat de gaudir d’un agradable aperitiu a la Casa de la Vella Parra abans de tornar cap a Ljubljana.  Sopar i allotjament al nostre hotel.  

Ljubljana, Kranj, Bled
Dilluns, 18 de juny

Esmorzar i sortida cap a Kranj, situat a la confluència dels rius Sava i Kokra. Kranj és la quarta ciutat eslovena en població, situada als peus dels Alps és actualment una ciutat industrial que conserva un interessant centre històric que ens parla de la seva relació amb els bàvars i el món germànic. Visitarem el seu barri antic endinsant-nos pels seus carrerons medievals i de vianants, tot admirant els seus edificis més emblemàtics com el castell Khislstien i l’ajuntament. A sota d’aquests edificis s’hi troben els túnels construïts durant la Segona Guerra Mundial, avui en dia un lloc ple d’històries i llegendes.

Dinar a un restaurant local i seguidament continuarem la nostra ruta fins a Bled, un dels indrets més bells d’Eslovènia. Un cop arribem al paratge natural de Bled pujarem a una barca tradicional a rem fins a arribar a l’illa de Bled, situada enmig del llac homònim. A l’illa de Bled el món ens semblarà transformat en un conte de fades i l’església de la Mare de Déu, del segle XVII, situada al mig de l’illa, encantarà el paisatge d’una màgia especial. Accedirem a l’interior de l’església i picarem la campana dels desigs. Posteriorment pujarem al Castell de Bled on podrem admirar les evocadores vistes al llac i als seus entorns. Ja a mitja tarda ens traslladarem al nostre hotel de 4 estrelles, envoltats d’un paisatge i d’una naturalesa excepcionals, on ens allotjarem les dues properes nits.  Sopar a l’hotel.

Bled, Parc Nacional De Triglav
Dimarts, 19 de juny

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al llac glacial més gran d’Eslovènia, el llac Bohinj, que pertany al Parc Nacional de Triglav, famós per les seves aigües cristal·lines i els seus boscs verges. Un cop arribem al Parc Nacional pujarem en funicular fins a la muntanya de Vogel per gaudir de les vistes d’aquesta natura exuberant. El Parc posseeix una fauna única i endèmica, d’entre la qual destaca, una cabra d’una sola banya d’or, la llegenda de la qual nasqué al segle XIX tractant la cabra com a guardiana d’un tresor amagat entre les muntanyes de Triglav. Passarem el dia al Parc Nacional i dinarem a un restaurant local. Abans de tornar a l’hotel ens aproparem encara al Canó de Vintgar per poder-hi dur a terme un passeig a peu i gaudir dels seus paisatges. Ja a mitja tarda tornarem al nostre hotel de Bled per sopar i allotjar-nos-hi.

.

Bled, Vall De Soca, Goriska Brda, Nova Gorica
Dimecres, 20 de juny

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per creuar els Alps Julians a través d’un espectacular camí panoràmic on podrem contemplar una natura exultant fins a arribar a la pintoresca Vall de Soca. Arribarem finalment a la comarca de Gorska Brda, d’enorme contrast amb l’anterior.
A Gorska Brda les vinyes cobreixen la terra a través del sistema de terrasses i el vi és el gran protagonista de la regió. Visitarem el poblet emmurallat de Smartno, la torre mirador i tastarem els millors vins del país. A mitja tarda ens traslladarem a un restaurant especial per dur a terme el sopar de comiat. Havent sopat ens traslladarem al nostre hotel de 4 estrelles a Nova Gorica.

Nova Gorica - Gorizia, Monestir De Kostanjevica
Dijous , 21 de juny

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a l’Aeroport de Venècia. Durant el matí realitzarem una visita panoràmica a la ciutat fronterera de Gorizia – Nova Gorica, dividida des de la Segona Guerra Mundial pel mig entre Itàlia i Eslovènia, ho podrem veure perfectament en la seva plaça que comparteixen els dos països.

Posteriorment visitarem el Monestir de Kostanjevica, on estan enterrats els darrers reis Borbons de la branca francesa. El monestir franciscà es troba al damunt d’un promontori de 143 metres. D’aparença austera, Carles X de França i la seva família hi foren enterrats. A mitja tarda ens traslladarem cap a l’Aeroport de Venècia per agafar el nostre avió cap a Barcelona. Un cop arribem a Catalunya, l’autocar del Club del Viatger ens vindrà a recollir i ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Sopar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Venècia – Barcelona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Anfiteatre de Pula
 • Esglèsia de Porec
 • Galeria Nacional de Liubliana
 • Coves de Postojna
 • Castell de Predjama
 • Monestir Franciscà de Nova Gorica
 • Passeig en barco “pletna” a Bled
 • Funicular a Vogel
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Valamar Riviera de 4* a Porec o similar
 • 3 nits d’allotjament a l’hotel Union de 4* a Luibliana o similar
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Golf de 4* a Bled o similar
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel San Martin 3* a Gorizia o similar
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins l’esmorzar del darrer.
 • Begudes incloses durant els àpats (aigua i refresc o copa de vi)
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació