Île de France fou el bressol d’un dels corrents pictòrics més coneguts, l’Impressionisme, la influència del qual ha sigut i esdevindrà clau en l’evolució de la història de l’art. L’Impressionisme, no neix espontàniament, sinó que és fruit de l’evolució de l’estil progressista. La seva ànima és la impressió i les seves obres representen purament i simplement les percepcions que sentien els pintors envers el seu entorn sense preocupar-se de les normes i tècniques imposades per la pintura acadèmica.
Deixa’t seduir per la bellesa dels paisatges de la regió, tot coneixent Barbizon, enclavament rural de gran bellesa natural que va reunir, encapçalats per Théodore Rousseau, una sèrie de pintors d’extraordinari talent que van donar fama i renom a la famosa escola de pintura de Barbizon; i Giverny, una petita vila situada a la província de l’Eure que el gran mestre de la pintura Monet va elegir per establir el seu jardí- taller, on viuria i pintaria algunes de les seves obres més famoses. Descobrirem també alguns dels monuments històrics més importants de la regió, tot visitant el Palau de Versailles, obra majestuosa del barroc francès, on podrem apreciar el luxe i l’esplendor de cada racó, especialment, la Sala dels Miralls i el Palau renaixentista de Fontainebleau, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’únic palau habitat per tots els reis i emperadors de França durant vuit segles!  Finalment, visitarem la seva capital, París, coneguda com la ciutat de la llum, tot fent una interessantíssima visita pels barris més artístics de la ciutat.

Itinerari

Volem A París I Visitem El Palau De Versailles
Dijous, 24 de maig

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida direcció cap a l’aeroport de Barcelona per volar a París. En arribar, ens donarà la benvinguda el nostre guia local i trasllat fins a Versailles, on aquesta tarda, realitzarem una visita del famós Palau de Versailles. El castell és una creació de la reialesa francesa en el seu període de màxima esplendor que va ser seu del govern i capital política de França des del 1682 fins al 1789.

Veurem aquesta meravella arquitectònica formada pel palau amb les seves sumptuoses estances, ricament ornamentades, la capella reial i admirarem la majestuosa sala dels miralls on se celebraven els grans actes oficials, i on es va signar el Tractat de Versailles, que va acabar amb la I Guerra Mundial l’any 1919. Farem un recorregut pels jardins on apreciarem com aquests trenquen la monotonia del traçat simètric amb jocs d’aigua i una plantació creativa que s’adapta a les desigualtats del terreny, entre els que destaquen els jardins de la Font de Neptú, i el jardí del rei.

Trasllat al nostre hotel on descansarem les properes tres nits, sopar i allotjament.

Visitem El Chateau De Fontainebleau I Barbizon
Divendres, 25 de maig

Esmorzar bufet. Dedicarem el matí a la visita de l’encisador Château de Fontainebleau, una joia de l’art francès, que ofereix als enamorats del patrimoni, un conjunt excel·lentment conservat.
A la nostra arribada ja podrem apreciar el pati del Cavall Blanc amb la imponent escalinata en forma de ferradura, construïda l’any 1634 i obra de l’arquitecte Jean Androuet du Cercerau.

Visitarem l’interior del palau per descobrir les seves espectaculars sales, i la impressionant galeria de Francesc I, ornamentada amb escenes que il·lustren la vida d’Alexandre el Magnànim, els apartaments reials, ricament moblats, la capella de la Trinitat amb la seva magnífica decoració barroca i els apartaments del Papa i de la Reina Mare. El Palau també alberga un museu dedicat a Napoleó I on s’exposen retrats, objectes i records de l’Emperador i la seva família.

Passejarem tranquil·lament tot descobrint els seus esplèndids jardins florits. El gran parterre d’estil francès dissenyat pel prestigiós jardiner d’André Le Nôtre, l’estany de les Carpes i el seu petit pavelló, el jardí anglès amb les seves espècies exòtiques, i la font del jardí de Diana seran alguns dels molts atractius que ens captivaran!

Acabada la visita seguirem fins a Barbizon per visitar el Museu dels Pintors. L’entorn proper a Fontainebleau, amb la seva tranquil·litat i els seus paratges d’excepcional bellesa,  han atret artistes des de la dècada dels 1840, quan un grup de paisatgistes decidits a pintar només la naturalesa, van decidir reunir-se al voltant dels prestigiosos Théodore Rousseau i Jean-François Millet, els fundadors de la famosa Escola de Barbizon, on posteriorment s’iniciaria el moviment artístic de l’impressionisme.

Farem una agradable passejada per aquesta vila on visitarem l’alberg de Ganne, un dels punts més emblemàtics de Barbizon, on antigament es reunien els pintors. Avui dia, hi trobarem el Museu Departamental de l’Escola de Barbizon, que permet conèixer la vida i obra dels artistes impressionistes del s. XIX.

Després d’un dia ple d’experiències retornarem a Versailles. Sopar i allotjament.

Coneixem La Ruta De L’impressionisme
Dissabte, 26 de maig

Esmorzar bufet. Dedicarem el dia d’avui a conèixer la vida i obra de Claude Monet i visitarem el Museu dels Impressionistes. Ens desplacem fins a la veïna Giverny, on visitarem la casa de Claude Monet, lloc de residència de l’artista i la seva família des del 1883 fins al 1926, situada al nucli antic de la mateixa població, i mundialment reconeguda pels esplèndids jardins, que varen ser una font d’inspiració per l’il·lustre pintor impressionista, en la creació d’algunes de les seves obres més importants, com les famoses Nimfeas, exposades actualment en el Museu de l’Orangerie de París.

Visitarem el Jardí Aquàtic, un magnífic conjunt d’inspiració japonès, on trobem l’estany envoltat de salzes i els seus nenúfars florits, el conegut pont ple de glicines, plantacions de bambú, peònies i flors que en conjunt formen una joia exòtica que ens deixarà al·lucinats!

Arribarem fins a la casa rosa amb porticons verds, per descobrir a més de l’esplèndida col·lecció d’estampes japoneses, l’atmosfera de la mansió del mestre, tot recorrent, les diverses estances que conserven el mobiliari original de la casa, el taller, o les habitacions privades situades a la primera planta. Abans d’anar Museu dels Impressionistes, encara tindrem temps de veure el jardí Clos Normand, que al mes de maig brillarà amb la floració dels seus rosers que creen un fantàstic mosaic de colors.

A la mateixa localitat, seguirem amb la visita del Museu de l’Impressionisme, dedicat al moviment pictòric més popular del món, amb exposicions sobre els grans artistes impressionistes francesos i estrangers, on aprendrem la seva història i l’herència d’aquest moviment en l’art modern i contemporani.

Dinarem a un restaurant local i trasllat cap a la veïna Eure, on agafarem  l’històric tren que recorre la vall del riu Eure que ens permetrà descobrir els paisatges i la vida rural d’aquesta bella i apreciada regió, pels amants de la natura.

Al vespre tornarem a l’hotel, sopar i allotjament.

Creuer Pel Sena, Montparnasse, Moulin Rouge
Diumenge, 27 de maig

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida amb maletes cap a París.  Els encants parisencs poden gaudir-se en tranquil·litat en qualsevol moment de l’any. Alguns dels monuments i museus més visitats poden ser el Louvre, el Musée Picasso, i el centre Pompidour, sense oblidar-nos de la Torre Eiffel. En aquesta sortida, però ens atrevim a profunditzar en els barris més artístics de la ciutat. Aquest matí gaudirem d’un fantàstic passeig en creuer pel riu Sena, el punt essencial de referència de la ciutat. Pràcticament, la majoria de monuments se situen molt a prop d’aquest, i el passeig ens brinda unes fantàstiques vistes sobre els edificis burgesos, les magnífiques finques urbanes i els museus de renom mundial. Però sobretot, el riu ens sorprendrà gratament per ser un dels centres més dinàmics de la ciutat.

Després de dinar a un restaurant local, visitem un dels barris més coneguts, el de Montparnasse.  El nom Montparnasse va utilitzar-se primer irònicament al s. XVII, quan els estudiants d’art realitzaven les seves obres sobre una muntanya de runes d’una pedrera. A l’antiga Grècia, el mont Parnaso estava dedicat a la poesia, la música i la bellesa. Al voltant del s. XIX, la gent freqüentava els cabarets i els bars locals. La mescla de vida bohèmia i bona vida va ser particularment patent els anys 20 i 30, quan Hemingway, Picasso, Cocteau, i Giacometti, Matisse i Modigliani van ser montparnesos, com se’ls anomenava als residents. Durant la nostra visita veurem la torre Montparnasse que és visible des de qualsevol indret de París, ascendirem els seus 209 metres d’altura per gaudir des de dalt d’unes vistes excepcionals de la ciutat.

Al vespre, trasllat al famosíssim Moulin Rouge, un cabaret que va ser construït el 1885 i que es va convertir en saló de ball el 1900. Henry de Toulouse-Lautrec va immortalitzar els espectacles acolorits de cancan en els seus cartells i dibuixos de famoses ballarines, com Jane Avril. Farem un bon sopar mentre ens divertim amb un dels seus espectacles. Tornada al nostre hotel de París on ens allotjarem aquesta nit.

Montmartre I Tornada A Barcelona
Dilluns, 28 de maig

Esmorzar bufet a l’hotel.  Continuarem amb la visita de París. La primera parada d’avui serà a Montmartre, un costerut promontori, que fa 200 anys que està associada al món dels artistes. Théodore Géricault i Camille Corot van ser aquí a principis del s. XIX, i en el s. XX, Maurice Utrillo va immortalitzar els seus carrers als seus quadres. Avui en dia, els artistes de carrer viuen principalment de vendre les seves creacions als turistes.  Agafarem el funicular que condueix des del final del carrer Foyatier fins al peu de la basílica del Sacré-Coeur. Visitarem el prestigiós Museu de Montmartre, que posseeix nombroses obres d’artistes que van viure al barri, com el “Retrat de la dona” del pintor i escultor italià Amedeo Modigliani.

Dinar a un restaurant local i a la tarda, trasllat fins a l’aeroport de París per volar directament a Barcelona, on l’autobús del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Vols Barcelona – París – Barcelona via una ciutat europea
 • Taxes i impostos aeris
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 kg per persona
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
 • 3 nits d’allotjament a un hotel de 4* a Versailles
 • 1 nit d’hotel a un hotel de 4* a París
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim dia
 • Totes les visites i entrades als monuments segons l’itinerari
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Begudes no incloses als àpats
 • L’Assegurança opcional d’anul·lació. Preu