a Índia és un país que no deixa a ningú indiferent i que transforma a aquell que s’endinsa en els seus paisatges, història, religió i geografia humana. La Índia és un continent que cal descobrir poc a poc, un país d’una enorme diversitat i en el qual s’hi poden trobar paisatges i cultures molt diferenciades. El Rajasthan és una de les regions més atractives de la Índia, una regió de ciutats mil·lenàries, de palaus enmig del desert, la Índia del color i de la tradició, la Índia romàntica i evocadora. Alhora, Agra acull una de les meravelles del món, l’imprescindible Taj Mahal, i Varanasi és la ciutat santa d’aquest enorme continent.
La ruta que us proposa el Club del Viatger ens mostra els monuments més impressionants del nord de la Índia, tot endinsant-nos a un dels estats més tradicionals del país, el Rajasthan, la terra dels reis i els maharajas. Visitarem palaus, espectaculars fortaleses i pobles on el temps sembla haver-se aturat. Recorrerem ciutats amb noms evocadors com Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, i Jaipur, totes elles acolorides i dinàmiques. Coneixerem el majestuós Taj Mahal i finalitzarem el nostre viatge a la mística i sagrada Varanasi, banyats per les aigües del riu Ganges. Un viatge que proposem recórrer-les en autocar per tal de copsar el detall i l’essència d’aquest país, fugint així de les cues i el caos aeroportuari.
Un viatge únic per descobrir la Índia que tots imaginem, la Índia dels colors, dels perfums, els palaus i les festes sagrades.

Itinerari

Barcelona – Delhi
Dimecres, 21 de febrer

Sortida en autocar cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Delhi via una ciutat europea. El viatge és llarg i arribarem al destí a la mitjanit, hora local. Àpats a bord.
Un cop arribem a l’aeroport internacional Indira Gandhi de Delhi i després de passar els tràmits d’immigració, el nostre autocar privat i el guia local ens recolliran a l’autocar de Delhi i ens traslladaran al nostre hotel a Delhi, ja serà la matinada del dijous.

Ciutat de Delhi i Nova Delhi
Dijous, 22 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per descobrir la capital de la Índia. Delhi, amb més de 18 milions d’habitants és la regió capital de la Índia, dins els seus territoris s’hi troba la ciutat de Nova Delhi. Segons el Mahábharata, Delhi seria una de les ciutats més antigues del món i, de fet, la seva història comença fa més de 3000 anys. La importància de la regió de Delhi prové de la seva situació geogràfica i estratègica al nord de la Índia. Tant a Delhi com a Nova Delhi hi trobem alguns dels monuments més importants i representatius de la capital. Si la ciutat vella de Delhi fou construïda per l’emperador mogol Shah Jahan, Nova Delhi, instaurada a partir de 1911, fou establerta damunt de set ciutats antigues, incloent així importants monuments històrics.

La nostra descoberta de la ciutat s’iniciarà amb la visita de la Torre de la Victòria Qutub Minar i del Temple del Lotus (o Bahai’s Temple), construït de marbre blanc. Farem una interessant visita a la Birla House, residència de Gandhi a Delhi i lloc on el van assassinar. Continuarem la visita amb la Tomba de Humayun, el mausoleu de Gandhi Rajghat, l’emblemàtica Porta de la Índia i l’Avinguda Raipath, lloc on es troben els principals edificis del govern.  Dinar a un restaurant local.

Les meravelles de la ciutat no deixaran de sorprendre’ns per la seva mida, la seva bellesa i la seva antiguitat. Un dels monuments més sorprenents és la Jama Masjid, la mesquita més gran del país, des de la qual podrem observar unes boniques vistes al Fort Vermell. Al sortir de la mesquita realitzarem un passeig en ciclorickshaw, el clàssic tricicle de les ciutats índies. Asseguts en aquests clàssics vehicles descobrirem el barri de Chandni Chowck, situat a l’antiga Delhi i acabarem el dia al temple Gurdwara Bangla Shahib, de la religió sij i característic per la seva peculiar cúpula daurada. Sopar i allotjament a l’hotel.

Delhi – Mandawa
Divendres, 23 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre autocar privat cap a Mandawa, al llarg d’una ruta de 6 hores que ens permetrà endinsar-nos al fascinant estat del Rajasthan, la Terra de Reis, un dels grans protagonistes del nostre viatge i un dels vint-i-nou estats de la Índia.

Primerament i allunyant-nos de Delhi, podrem observar les grans dimensions de la metròpolis índia i els seus barris que s’estenen dispersos en l’enorme planícia. El recorregut en autocar ens oferirà una panoràmica del camp indi, amb extenses planes conreades, cases disperses arreu, alhora que travessarem les grans ciutats de Bahadurgarh i Chirawa, plenes de color, de persones amuntegades a les botigues de carretera i de vaques sagrades pasturant. Dinar en ruta.

Arribarem a Mandawa a la tarda. Mandawa és una petita ciutat fundada a mitjans del segle XVIII i situada en plena ruta de la seda, habitada per rics comerciants. Aquest fet l’han convertida en la ciutat dels haveli, cases-palaus que esdevenen a dia d’avui una riquesa patrimonial important del nord de la índia i un magnífic exemple de l’arquitectura monumental del Rajasthan. Dedicarem la tarda a caminar pels carrers i els colorits mercats locals de la ciutat i a observar alguns dels principals havelis. Sopar i nit a l’hotel de Mandawa.

Mandawa – Deshnok – Bikaner
Dissabte, 24 de febrer 

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar i ruta panoràmica cap a Bikaner. Al llarg del camí podrem seguir contemplant els vasts paisatges del Rajasthan, els carros i camells que transiten per les carreteres secundàries i el famós temple de les rates, el Karni Mata, a Deshnok. Aquest temple hindú del segle XV és conegut per les més de 25.000 rates negres que hi viuen i són venerades, especialment les estranyes rates blancs, considerades santes.  Dinar en ruta.
A primera hora de la tarda arribarem a Bikaner, antic centre comercial en la ruta de la seda, fundat al segle XV i destacable pel seu important fort, el Juragarh. La seva importància comercial la va convertir també en un centre de producció de camells, animals que segueixen ben presents a les places i carrers de la ciutat. Visitarem el fort de Junagarh amb els seus decorats interiors i els seus palaus, pavellons i tempkles de pedra esculpida. Visitarem també el temple jainista de Bhandasar, decorat amb boniques pintures de colors i podrem recórrer la ciutat amb el vehicle tradicional, el rickshaw, accedint als estrets carrerons del casc històric. Sopar i nit a Bikaner.

Bikaner - Jaisalmer
Diumenge, 25 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida, de nou, amb el nostre autocar i guia local en ruta panoràmica cap a Jaisalmer. Durant la ruta creuarem petits pobles pintorescs, on les escenes de colors, carruatges i gentades es tornaran a repetir. Dinar en ruta. A primera hora de la tarda arribarem a l’antiga ciutat de Jaisalmer, fundada el 1156 com una ciutat emmurallada a l’interior de la seva fortalesa i activa en el comerç de la seda.
La ciutat de Jaisalmer es troba situada al bell mig del desert del Thar i és coneguda amb el nom de “La Ciutat Daurada” en honor al color groguenc de les seves construccions. Jaisalmer és una ciutat de les mil i una nits, una ciutat de camells, d’oasis, dunes i bells capvespres, coronada per un monumental fort que esguarda i vigila la ciutat des de les alçades. Realitzarem un agradable passeig pels carrers del mercat fins arribar a l’encantador llac de Gadi Sagar amb els seus chatris i la porta Tilon-ki-prol. Sopar i nit al nostre hotel a Jaisalmer.

Jaisalmer i el desert del Thar
Dilluns, 26 de febrer 

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el matí a la descoberta de Jaisalmer, una de les ciutats més màgiques de tota la India. Recorrerem els laberíntics carrerons empedrats del seu fort encara habitat i aconseguirem traslladar-nos a l’antiga Jaisalmer, entre palaus i reis de la casta Bhati. Visitarem alguns petits i bells temples jainistes i l’ambient exòtic i evocador de la ciutat ens apassionarà. Sortirem posteriorment de la fortalesa i visitarem les cases de Patwa-Ki-haveli, Nathmal-Ki-haveli i Salim Singh-Ki haveli, ricament decorades i bons exemples de les riqueses provinents de la Ruta de la Seda. Dinar a un restaurant local.

A la tarda deixarem enrere la ciutat i ens n’anirem al desert del Thar, on hi farem un passeig en camell fins arribar a les dunes per veure la posta de sol enmig d’aquest paisatge daurat i de postal.  Soparem a un resort del desert i a la nit retornarem al nostre hotel de la ciutat.

Jaisalmer - Jodhpur  
Dimarts, 27 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a la ciutat de Jodhpur, a través d’una ruta panoràmica que durarà tot el matí i ens portarà a creuar els àrids i despoblats paisatges de la regió. Dinar en ruta.
A primera hora de la tarda haurem arribat a Jodhpur, coneguda com la “Ciutat Blava” pel color de moltes de les seves cases que ofereixen al visitant una sensació de surrealisme i exotisme. La història explica que antigament només les castes dels brahmans pintaven les seves cases de color blau, però poc a poc altres castes i famílies començaren a pintar les cases del mateix color argumentant que el blau espantava als mosquits.
A Jodhpur visitarem el cenotafi reial de Jaswant Thada que ens regalarà unes boniques vistes de la ciutat tenyida de blau i continuarem amb la visita del fantàstic fort de Mehrangarh, construït al segle XV i que domina la ciutat, essent-ne el monument més imponent.
Finalment acabarem el dia passejant per l’animat i bulliciós mercat de Sadar Bazar que es troba a la zona de la Torre del Rellotge i que ens recordarà que Jodhpur ha estat històricament una ciutat de comerciants enmig de la ruta del cafè, l’opi i la seda. Sopar i nit a l’hotel a Jodphur.

Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
Dimecres, 28 de febrer

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a Udaipur. El camí anirà poc a poc recuperant els tons i paisatges verdosos, doncs la regió de Ranakpur i Udaipur es caracteritza per les muntanyes i turons que l’envolten. De camí, visitarem el conjunt de temples jainistes del segle XV a Ranakpur, uns dels més bonics, grans i importants del país. El jainisme és una religió que sorgí a la Índia durant el segle VI a.C. El temple principal d’Adanath, està soportat per 1.444 columnes, totes elles diferents i ricament treballades. Enmig dels frondosos boscs i amb la presència habitual dels monos, aquests temples monumentals de pedra ens recorden la ciutat perduda i ocupada pels primats! Dinar en ruta.
A primera hora de la tarda arribarem a Udaipur, “la ciutat dels llacs, la ciutat de l’albada i la més romàntica del Rajasthan”, una ciutat medieval i elegant, més tranquil·la i elegant que les habituals ciutats del Rajasthan, una ciutat de color i patrimoni, amb nombroses pintures al·legòriques a les façanes de les seves cases. Udaipur és també una ciutat de forta tradició, que s’expressa a través de l’arquitectura, els vestits i la dansa i la música. Al vespre, podrem gaudir de manera exclusiva, d’un espectacle de balls i danses tradicionals al Museu Bagore Ki Haveli d’Udaipur. Sopar i nit a l’hotel a Udaipur.

Udaipur i les fogueres del Holi Festival
Dijous, 1 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia a recórrer la bella Udaipur. La primera visita serà al temple de Jagdish, dedicat a la divinitat hindú de Vishnu, i continuarem posteriorment amb l’imponent Palau de la Ciutat, el més gran de Rajasthan i composat de diferents edificacions realitzades per varis maharajàs. A mig matí podrem gaudir d’una experiència única i evocadora, agafarem una barca per navegar pel Llac Pichola, des d’on es contempla la joia de la ciutat: l’extraordinari palau de marbre blanc, construït en tansols tres anys i que només es pot veure completament a través de les barques del llac. Aquestes barques s’aturen a l’encantadora illa de Jag Mandir, que ofereix unes belles vistes al palau reial reflectit a les aigües del llac. Dinar a un restaurant local.

A la tarda passejarem pel pel casc antic on s’hi troben la Torre del Rellotge, el Mercat Municipal i el Gangaur Ghat, un dels espais més emblemàtics de la ciutat a la vora del llac. Després de descansar una estona a l’hotel, sortirem de nou per assistir a l’encesa de fogueres del HolI Festival. El Holi és un popular festival hinduista de primavera celebrat tradicionalment a la Índia. Se’l coneix amb el nom del festival dels colors i de la festa de l’amor i és una de les festes hindús més antigues. La foguera de la primera nit és el recordatori de la victòria simbòlica del bé sobre el mal. Gaudirem així d’una festa tradicional única al món, d’un vespre de celebració i ritual entorn la foguera del bé etern. Sopar i nit a l’hotel a Udaipur.

Udaipur i els colors del Holi Festival - Pushkar
Divendres, 2 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre d’Udaipur per gaudir de la celebració del bé i de l’amor hinduista. El Holi convida a tothom a gaudir d’un mar de ritmes i colors tot llançant pols de color a l’aire i creant un ambient màgic i festiu. Gaudirem del Holi Festival durant el matí i a la tarda iniciarem la nostre ruta cap a Pushkar tot creuant les verdes valls esquitxades de petits llacs i rierols, un paisatge de pau i despoblat que ens portarà a creuar les petites ciutats de Rajsamand i Beawar. Dinar en ruta.

Pushkar és un important centre de pelegrinatge hindú, en el qual hi trobem més de 400 temples, d’entre els que destaquen el temple de Rangji i el temple de Brahma, únic al pais que es dedica a aquest Déu creador i un dels més famosos de Pushkar. Al voltant del llac sagrat hi ha 52 ghats (escalinates de pedra que arriben fins l’aigua) i doten de poesia i elegància les vores lacustres. En un d’aquests ghats hi realitzarem una pooja (ritual tradicional on un sacerdot recita uns mantres i fa una ofrena de flors per desitjar bona sort i bon karma)

Acte seguit, continuarem passejant per la ciutat i al carrer principal hi trobarem el mercat de Sadar Bazar ple de botiguetes i espècies exòtiques. La posta de sol sobre el llac és preciosa i, abans d’anar a sopar, ens aproparem per gaudir d’aquest espectacle natural. Sopar i nit a l’hotel a Pushkar.

Pushkar – Jaipur
Dissabte, 3 de març

Esmorzar a l’hotel i continuació de la visita a la ciutat de Pushkar, “la Reina de les ciutats de pelegrinatge”. Pushkar és, a més, una de les ciutats més antigues de la Índia, fet que afavoreix que la seva arquitectura i entramat urbà siguin de gran interès. A migdia sortirem de Pushkar per dirigir-nos a Jaipur on hi arribarem a mitja tarda. El recorregut ens brindarà un nou canvi de paisatge, des dels verds humits de la regió de Pushkar a les terres més àrides de Jaipur, tot creuant petits pobles tradicionals vora la carretera. Dinar en ruta.

Jaipur, la “Ciutat Rosa”, és la capital del Rajasthan, una ciutat moderna, construïda en estuc rosat per tal d’imitar l’arenosa. A partir de la visita del Príncep de Gal·les el 1905, les cases foren pintades de nou i a dia d’avui mostra un conjunt urbanístic modern i vinculat a aquest color. La nostra visita recorrerà alguns dels seus basars, com el Johari, Tripolia o Chandpol Bazaar.  Sopar i nit a l’hotel a Jaipur.

Jaipur i la fortalesa d’amber
Diumenge, 4 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la ciutat d’ Amber, situada en una vall rocosa delimitada per muntanyes que històricament l’han protegida. A Amber hi destaca la seva fortalesa, capital i refugi de l’important Clan dels Kchvaha des del segle XI. Realitzarem la pujada a la fortalesa als  lloms d’elefants, tal i com es feia a l’època dels maharajàs. De tornada a la ciutat, gaudirem d’una esplèndida vista del Jal Mahal (Palau d’Aigua). De nou a Jaipur, visitarem la façana del Hawa Mahal o Palau dels vents, edifici d’arenosa rosa cobert de finestres rematades per delicades filigranes, el qual es va construir perquè les dones de palau poguessin veure l’exterior sense ser vistes. Continuarem amb la visita del Palau Reial i el seu museu, lloc on van viure-hi els últims maharajàs de Jaipur, així com de l’observatori Jantar Matar.  Dinar en ruta. Sopar i nit a l’hotel de Jaipur.

Jaipur – Galta – Fatehpur Sikri - Agra
Dilluns, 5 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a Agra, tot aprofitant el camí per visitar alguns elements d’interès. Visitarem en primer lloc el temple hinduista de Galta, popularment conegut com el “Temple dels monos” i la ciutat de Fatehpur Sikr, fundada per l’emperador Akbar. Fatehpur Sikri va ser la capital de l’imperi mogol i sembla que va ser abandonada per falta d’aigua, és per aquest motiu que es coneix amb el nom de “la ciutat fantasma”.

Al costat d’aquest complex hi ha la mesquita de Jama Masjid, de gran bellesa i mesures i on s’hi troba la tomba d’un sant sufí, Salim Chisti. La mesquita fou construïda en marbre blanc i amb elements perses i hindús. Cal destacar la impressionant porta d’entrada, la Buland Darwaza, de 54 metres d’alçada i una de les més altes de tota Àsia.

Finalment arribarem a Agra on acabarem el dia amb la posta de sol des dels jardins Mehtab Bagh. Dinar en ruta. Sopar i nit a l’hotel d’Agra.

Agra – Dehli – Varanasi
Dimarts, 6 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida, ben d’hora, cap a la visita d’una de les set meravelles del món i un dels monuments més famós de tota la Índia: el Taj Mahal. L’emperador Sha Jahan va ordenar la seva construcció per immortalitzar el seu amor per a la seva difunta esposa Mumtaz Mahal.
Podrem visitar aquesta meravella arquitectònica i històrica i conèixer-ne en detall la seva romàntica història. El fet de visitar-lo a primera hora ens possibilitarà estar tranquils en la descoberta d’aquesta meravella. Posteriorment, tornarem a l’hotel per recollir les maletes i continuarem les visites d’Agra amb el Fort Vermell, ple de jardins, sales i pavellons reials. Si la meteorologia ens ho permet, des d’aquí podrem gaudir d’una bonica panoràmica del Taj Mahal sobre el riu Yamuna. Dinar en ruta.
Havent dinat sortirem en direcció a l’aeroport de Delhi per volar en vol domèstic cap a Varanasi, la ciutat sagrada del Ganges. Diu la llegenda que Varanasi fou fundada pel déu Xiva i se sap que aquesta ciutat té més de 3.000 anys d’història, essent a dia d’avui una de les ciutats més sagrades del món hindú. Ens traslladarem al nostre hotel de Varanasi per sopar i allotjament.

Varanasi
Dimecres, 7 de març

A primera hora del matí sortirem des de l’hotel per anar fins al port fluvial per agafar una barca que ens permetrà fer un interessant passeig pel sagrat riu Ganges. A primera hora del matí és un dels millors moments del dia per veure com els creients realitzen les seves ablucions rituals i és la millor manera de veure la vida religiosa de la ciutat. Posteriorment tornarem a l’hotel per esmorzar i, acte seguit, començarem un agradable passeig a peu per l’entramat laberíntic de carrerons i mercats al casc antic de la ciutat. Podrem observar com el riu està ple de ghats i, d’entre els més pintorescs, en destaquen Assi Ghat, Bachraj Ghat i Hanuman Ghat. Al Manikarnika Ghat hi ha un dels principals crematoris de la ciutat. Dinar a un restaurant local.

A la tarda anirem a Dasaswamedh Ghat (el ghat principal) per veure la cerimònia d’aigua i foc “Ganga Aarti” que es celebra cada dia a l’hora de la posta de sol. Arribats al vespre, anirem a sopar a l’hotel de Varanasi.

Varanasi – Delhi - Barcelona
Dijous, 8 de març

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport de Varanasi per volar cap a Delhi on, després de la trobada amb el nostre guia local i conductor, anirem al centre comercial Connaught Place, per tal de poder fer les darreres compres del viatge. Dinar en ruta. Un viatge tan intens com aquest ha d’acabar de la millor manera, és així com, per a la darrera nit, tenim preparat el sopar de comiat! Havent sopat, ens traslladarem cap a l’aeroport de Delhi per agafar el nostre vol nocturn cap a Barcelona, on hi arribarem a la matinada del dia següent i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà per acompanyar-nos als punts de trobada del primer dia.
Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge
 • Un obsequi per habitació
 • Vols d’anada i tornada des de Barcelona a Delhi via una ciutat europea
 • Els vols domèstics Delhi – Varanasi - Delhi
 • Autobús privat amb aire condicionat durant tot el viatge
 • El conductor expert i un ajudant
 • Guia local de parla castellana durant tot el viatge
 • 15 nits d’allotjament a hotels de 5 i 4sup, excepte un hotel ubicat en un edifici emblematic
 • Esmorzar tipus bufet
 • Pensió completa, des de l’esmorzar del dia 22 de febrer fins sopar del dia 8 de març
 • Les begudes als dinars
 • Entrades als monuments
 • Passeig en cicloricshaw per Old Delhi
 • Recorregut en tuk tuk al casc antic de Bikaner
 • Excursió al desert, passeig en camell i sopar al desert de Jaisalmer
 • Passeig en barca pel llac Pichola a Udaipur
 • Espectacle de danses tradicionals a Udaipur
 • Pooja al llac de Pushkar
 • Passeig en elefant al fort Amber a Jaipur
 • Passeig en barca de matinada pel riu Ganges a Varanasi (sempre i quan el nivell de l’aigua ho permeti)
 • Assegurança bàsica de viatge obligatòria
 • Un arbre per passatger plantat al Bosc del Club del Viatger, a Colòmbia, a la Selva de l’Orinoco
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als sopars
 • Els tiquets especials en alguns monuments per al permís fotogràfic
 • Els serveis no especificats a l’itinerari
 • Visat a la Índia: Preu aproximat 55 €
 • Assegurança d’anul·lació. Preu: XXX

Més detalls del viatge

VOLS / Lufthansa

21 FEBRER   BARCELONA – ZURICH   09:45 – 11:40

21 FEBRER   ZURICH – NOVA DELHI   12:40 – 00:45

09 MARÇ      NOVA DELHI – MUNICH   01:50 – 05:50

09 MARC     MUNICH – BARCELONA     08:40 – 10:45

HOTELS  o  SIMILAR

Delhi ( 2 nits) : Le Meriden 

Mandawa ( 1 nit) : Vivaana Culture 

Bikaner ( 1 nit): Laxmi Niwas Palace

Jaisalmer ( 2 nits): JW Marriot 

Jodhpur ( 1 nit): ITC Welcomhotel

Udaipur ( 2 nits): Trident

Pushkar (1 nit): Pushkar Palace 

Jaipur ( 2 nits): Hilton 

Agra ( 1 nit): Double Tree by Hilton

Varanasi ( 2 nits): Guleria Kothi