El Club del Viatger us proposa un dels seus “viatges clàssics”!!  La regió de l’Alsàcia a la banda francesa i la de Baden-Württemberg a la banda alemanya van ser una sola regió unificada durant molts anys. Més endavant, tractats internacionals van fer que el riu Rin fos també la frontera política que els dividís però els dos costats del riu tenen avui encara moltíssimes semblances de cultura, paisatge, gastronomia i estil de vida i formen una de les regions més riques de tot el continent. En aquest viatge visitarem el mateix cor de la vella Europa i símbol de la nova Europa unida, visitarem ciutats que són veritables joies i que ens sorprendran per la seva enorme qualitat de vida com Colmar a França o Freiburg im Breisgau a Alemanya, coneixerem una de les capitals de l’Europa unida amb la visita d’Estrasburg, una perfecte barreja de ciutat medieval, capital administrativa i centre de poder i de comunicacions, veurem els paisatges bucòlics i d’enorme bellesa de la tardor a la Selva Negra amb el seu festival de colors de plena tardor, farem un inoblidable dinar al restaurant gastronòmic “le Cerf”, amb 1 estrella Michelin i un dels millors restaurants gastronòmics d’Alsàcia i tornarem a casa amb la satisfacció d’haver visitat una meravellosa part d’Europa.

Itinerari

Barcelona - Estrasburg
Dilluns, 15 d’octubre

Aviat al matí, sortida des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona.  Facturació de l’equipatge i sortida a les 10:35h en vol directe de Vueling Airlines cap a Basilea.  Aterrarem a les 12:30h i després de recollir els equipatges, ens trobarem amb el nostre autocar per començar la ruta que acabarem a Estrasburg a darrera hora de la tarda. El primer tram d’aproximadament una hora de camí ens portarà a dinar al senzill però encantador restaurant Ferme-Auberge de Kahlenwasen, ens plenes muntanyes dels Vosges que de bon segur no ens deixarà indiferents.

Després de dinar i de fer un pintoresc recorregut panoràmic per pobles i carreteres de muntanya, arribarem a Estrasburg aproximadament a finals de la tarda i anirem directament cap a l’hotel Sofitel Strasbourg Grande Île, de 5 estrelles i magníficament ben situat al centre de la ciutat on ocuparem les habitacions.  Si l’hora d’arribada ens ho permet, farem una primera passejada d’orientació pel centre històric d’Estrasburg. Sopar al restaurant Maison Kammerzell, situat a la plaça de la Catedral i el més antic i típic de la ciutat amb gairebé 600 anys de història. Tornada a peu a l’hotel i allotjament.

Estrasburg
Dimarts, 16 d’octubre

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, començarem una visita a peu d’Estrasburg, una de les capitals oficials d’Europa.  Amb un guia castellanoparlant, passejarem pel pintoresc barri de la “Petite France” on en els segles XVI i XVII vivien els pescadors, moliners i altres oficis de la ciutat i que avui és el barri més típic i ben cuidat, ple de façanes amb travessers de fusta, canals d’aigua i botiguetes amb encant. També visitarem la magnífica Catedral gòtica de Nôtre Dame on veurem el monumental òrgan i un interessant rellotge astronòmic, l’edifici de l’antiga duana, la presa de l’enginyer militar Vauban, construïda a l’any 1690 sobre el riu Ill i passejarem pels carrerons comercials del centre històric dela ciutat que ens entusiasmaran amb les botiguetes típiques i les decoracions de bon gust.

Cap al migdia, sortirem en autocar en direcció sud fins al preciós poble de Riquewihr, considerat oficialment com un dels més bonics de França i situat al cor de la “Ruta dels Vins d’Alsàcia”, literalment envoltat de vinyes.  Anirem directament a dinar al restaurant tradicional “Au Tire Bouchon” i després tindrem una bona estona per passejar pels carrerons i entrar a les petites botigues d’aquest  poble de pessebre. A l’hora que acordarem, tornarem en autocar cap a Estrasburg, aquesta vegada seguint les petites carreteres que travessen la “Ruta dels Vins d’Alsàcia” i que ens portaran a conèixer petits pobles amb molt d’encant i un veritable mar de vinyes.

Aquesta és definitivament, una de les rutes panoràmiques més boniques de Centreeuropa.  Arribada a l’hotel d’Estrasburg i temps lliure per refrescar-nos abans d’anar plegats a fer un típic sopar al restaurant le Gruber a base de “Flammekuchen”. Aquest plat és senzill però molt  característic d’Alsàcia i és com una mena de pizza fina amb ceba, bacó i una mica de nata.  Retorn a peu a l’hotel i allotjament.

 Castell d’Haut - Koenigsbourg - Colmar
Dimecres, 17 d’octubre

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem en autocar de nou en direcció sud fins a l’espectacular Castell d’Haut-Koenigsbourg, una impressionant fortalesa i un dels monuments més visitats de tot França. Construït al segle XII en un lloc estratègic, la seva funció era la de vigilar les rutes del vi i del blat al nord i les rutes de la plata i la sal d’est a oest, tots ells productes de màxima importància i gran valor a l’època.  Els soldats Suecs el van destruir casi totalment durant la Guerra dels 30 anys al segle XVII i el castell va quedar totalment abandonat fins a l’any 1899 en que l’Emperador Guillem II els va reconstruir per convertir-lo en un museu i celebrar que Alsàcia havia tornat a passar a mans alemanyes. Encara que la seva reconstrucció és recent, Haut-Koenigsbourg manté el seu caràcter medieval i el seu interior ens sorprendrà amb un gran refinament de les seves sales.

Acabada la visita continuarem en autocar fins al poble d’Eguisheim, també un dels més bonics de França.  Després de fer una passejada pels seus carrerons de cases tradicionals, botiguetes i fonts, anirem a dinar al restaurant La Ferme du Pape.  A la tarda, farem un curt recorregut de pocs minuts fins a la ciutat de Colmar que visitarem a peu. Aquesta ciutat, coneguda també com la “la petita Venècia”, ens sorprendrà amb el seu gran tipisme i el seu ambient ple de vida que presideix el laberint de carrerons medievals i les seves cases amb les façanes ricament pintades. A Colmar visitarem el Museu d’Unterlinden i el seu famós “Retaule d’Isenheim” del segle XVI, obra mestra de l’artista alemany Matthias Grünewald. Retorn cap a Estrasburg. Sopar al restaurant l’Ancienne Douane i allotjament.

Parlament Europeu - Restaurant Le Cerf
Dijous, 18 d’octubre

Després de l’esmorzar deixarem l’hotel, ja amb els equipatges, i emprendrem un recorregut panoràmic en autocar pels barris més allunyats del centre de la ciutat i ens entretindrem especialment en el barri dels diplomàtics i de les institucions europees on farem una parada davant del Parlament Europeu, un emblemàtic i futurístic edifici que s’ha convertit en el “nou” emblema d’Estrasburg.  Cap al migdia, deixarem la ciutat i anirem en autocar cap al poble de Marlenheim on ens espera una veritable experiència gastronòmica al restaurant “le Cerf”, del xef Michel Husser i guardonat amb 1 estrella Michelin, on gaudirem d’un extraordinari dinar amb el maridatge dels vins corresponents.

Després de dinar, deixarem França i creuarem el riu Rin per passar a territori alemany i endinsar-nos en la Selva Negra fins arribar al poble de Lenzkirch on ens allotjarem a l’hotel Saigerhöh, un bon 4 estrelles superior on passarem les tres properes nits. Sopar al restaurant del mateix hotel i allotjament.

Triberg - Ruta panoràmica de la Selva Negra
Divendres, 19 d'octubre


Després de l’esmorzar a l’hotel, començarem força aviat la ruta que ens portarà a descobrir el tipisme, la bellesa i sobre tot, els colors de la tardor a la Selva Negra. A través de la carretera anomenada “Ruta panoràmica de la Selva Negra” arribarem al poble de Furtwangen, situat en mig de frondosos boscos i on visitarem l’interessant Museu Alemany dels Rellotges.

Continuarem per boniques carreteres cap al nord fins al poble de Triberg on visitarem el petit però encisador Museu de la Selva Negra per fer un viatge en el temps i veure com es vivia fa molts anys en aquesta terra. A continuació farem una passejada per les cataractes de Triberg fins on ens permetin arribar ja que, segons les condicions climatològiques, a vegades no permeten arribar gaire amunt.

Aquestes cataractes són les més altes d’Europa, cauen en 7 etapes i tenen un desnivell total de 163 metres. Després dinarem al restaurant Bergseestüble on les postres consistiran en el famosíssim “pastís Selva Negra”. Després de dinar anirem en autocar cap al poble de St. Georgen im Schwarzwald on prendrem el tren de la Deutsche Bahn conegut com el “Tren de la Selva Negra” i que en un bonic recorregut d’aproximadament mitja hora ens portarà fins al poble de Hausach tot creuant túnels, ponts i viaductes a través del “millor de la Selva Negra”.

A Hausach ens estarà esperant el nostre autocar que ens retornarà a través de les meravelloses carreteres del Parc Natural de la Selva Negra Sud cap al nostre hotel a Lenzkirch on arribarem aproximadament a les 18:30h. Sopar a l’hotel.

 

Titisee - Funicular de Feldberg
Dissabte, 20 d’octubre

Després d’esmorzar sortirem en autocar per visitar la regió del sud de la Selva Negra. Baixarem cap al poble de Titisee, un dels centre turístics més coneguts de la regió i farem una petita excursió en vaixell pel llac del mateix nom per gaudir del fantàstic entorn.  Continuarem cap a l’estació base del  funicular de Feldberg que ens pujarà fins a l’estació de Seebuck a 1448 d’altitud, des d’on podrem fer una passejadeta fins al mateix cim del Feldberg, de 1493 m i que és la muntanya més alta de la Selva Negra.  Si el temps és prou clar, tindrem unes espectaculars vistes que arribaran fins als mateixos Alps suïssos.

Baixarem en funicular i seguirem camí en autocar a través de carreteres de boscos i muntanyes cap a Freiburg im Breisgau, la ciutat més gran de la Selva Negra.  Aquesta ciutat té l’honor de ser la que posseeix el record absolut en qualitat de vida de tot Alemanya en termes d’ecologia, entorn natural, seguretat, climatologia i possibilitats de trobar feina. També  és una important ciutat universitària amb un ambient jove i alegre i la seva ciutat vella té un gran atractiu.

Després de dinar al restaurant Das Kartoffelhaus, ens trobarem amb la nostra guia local i visitarem els carrerons i places del centre i ens aturarem a la seva magnífica Catedral d’origen romànic però acabada en estil gòtic als segles XIV i XV de la que destaca el seu magnífic campanar de 116 metres d’altura, un dels més bonics d’Europa i visitarem el Museu dels Agustins, situat a l’església d’un antic convent de monjos agustins i que exposa una excel.lent col.lecció d’art de l’edat mitjana. Acabada la visita, gaudirem d’una mica de temps lliure pels animats carrerons del centre, potser per fer les compres del darrer dia i retornarem cap al nostre hotel a Lenzkirch.  Sopar al mateix hotel.

Stuttgart - Barcelona
Diumenge,  21 d’octubre

Després de l’esmorzar, carregarem les maletes a l’autocar i sortirem cap a la part més baixa de la Selva Negra en direcció nord per arribar a l’aeroport de Stuttgart.  Depenent de les condicions del tràfic, organitzarem una petita parada espontània per fer una passejada per alguns dels bonics pobles al llarg del recorregut.

Arribarem a l’aeroport cap a les 13:00h i volarem a les 14:55h amb Vueling Airlines directament a Barcelona on aterrarem a les 16:45h.  A l’arribada a l’aeroport del Prat i després de recollir les maletes, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida dl primer dia.
Fi del viatge.

En aquest viatge...

  • Trasllats d’anada i tornada a l’aeroport de Barcelona des dels diferents punts de recollida del Maresme, Barcelona ciutat i Vallès Oriental amb l’autocar del Club del Viatger.
  • Vols directes Barcelona-Basilea i Stuttgart-Barcelona amb Vueling Airlines, en classe turista i amb totes les taxes i impostos inclosos. Els horaris de l’itinerari són aproximats i estan subjectes a canvis per part de la companyia aèria.
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 Kg per persona i possibilitat de portar una bossa de ma de fins a 8 Kg per persona.
  • Confortable autocar privat durant tota la ruta per Alsàcia i Selva Negra
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge: Toni Corral
  • Guia local castellanoparlant a Alsàcia i a Freiburg im Breisgau.
  • 3 nits a l’hotel Sofitel Strasbourg Grande Île, de 5 estrelles a Estrasburg
  • 3 nits a l’hotel Saigerhöh de 4 estrelles superior a Lenzkirch, Selva Negra.
  • Esmorzar tipus bufet cada dia (6 esmorzars)
  • Pensió completa durant tot el viatge, a base de menús especials pel nostre grup. Volem remarcar el dinar gastronòmic al famós restaurant “le Cerf” a Marlenheim, guardonat amb 1 estrella Michelin i que inclourà un maridatge de vins de qualitat.
  • Begudes incloses a tots els àpats (copa de vi o cervesa i aigua)
  • Totes les visites especificades en el programa amb les entrades corresponents.
  • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
  • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
  • Les propines
  • Les despeses de caire personal
  • Assegurança d’anulació del viatge que es pot adquirir de forma opcional al CLUB DEL VIATGER amb un cost de 65 €.

Més detalls del viatge

L’itinerari podria patir modificacions en el seu ordre per raons d’última hora o per canvis en els horaris dels vols. Tots els horaris seran subjectes a confirmació en data propera al viatge.

Els horaris dels vols són estimatius i podrien ser modificats per part de la companyia aèria.

Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.

A França i Alemanya no hi ha diferència horària.

La moneda utilitzada a França i Alemanya és l’Euro.

La climatologia de la regió que visitarem a mig Octubre ja pot ser fresca i amb  possibilitat de pluges. Podem tenir unes temperatures aproximades de 12 – 16 ºC de dia i de 4 – 8ºC de nit.

És aconsellable portar un paraigües i una parca per la pluja.